Edellisessä osassa:

 

Photobucket
Photobucket 
Illalla, kun Rebeccan syntymäpäiväjuhlat olivat onnellisesti takana ja päivänsankari oli saatu ansaitsemilleen yöunille, söi muu perhe vielä kevyen illallisen ennen nukkumaanmenoa. Päivä oli ollut pitkä ja ruokapöydän ääressä oli hiljaista kun jokainen perheenjäsen oli uppoutunut omiin ajatuksiinsa. Yhtäkkiä Forbes rikkoi hiljaisuuden. -Äiti ja isä, voisimmeko minä ja Rebecca saada vielä yhden sisaren? Tai veli olisi oikeastaan kivempi kun pikkusisko minulla on jo. Vanhemmat katsoivat toisiaan huvittuneesti hymyillen. -Ei niitä pikkusisaruksia niin vain saada Forbes, jos Luoja niin suo niin sitten ehkä. -Minä pyydän Luojalta sitä tänä iltana, ehkä hän sitten on aamulla tuonut minulle uuden pikkuveljen.. tai siskon.

 

PhotobucketPhotobucketPhotobucket 
-Kuules Marcus, pitäisikö meidän kokeilla toteuttaa pikku Forbesin toive? Eihän kolmannesta lapsesta nyt niin paljon vaivaa ole ja on minulla jo vähän ikävä sitä pienen vauvan tuoksua ja jokellusta. Marcus katsoi vaimoaan hymyillen. -Oletko varma? Olit viimeksikin niin heikossa kunnossa? Helena ei vastannut miehelleen mitään, halasi vain lujasti ja hymyillen johdatti miehensä heidän makuuhuoneeseensa.

*****     *****     *****     *****     *****

Photobucket

-Hyvää yötä, pikkuveli.
Forbes silitti varovasti äitinsä kasvanutta vatsaa. Helena katsoi poikaansa ylpeänä eikä viitsinyt korjata, että saattaisihan sieltä pikkusiskokin tulla. Forbes kun odotti niin tohkeissaan pikkuveljeä.

Photobucket

Samaan aikaan Anna yritti saada pientä herttuatar Rebeccaa pottailemaan.

Photobucket

Anna piti työstään herttuaparin lasten hoitajana mutta tulevaisuudeltaan hän olisi toivonut jotain muuta. Hän halusi tutustua mukavaan mieheen, joka ottaisi hänet vaimokseen ja lastensa äidiksi. Kenties hänen unelmiensa mies olisi talonpoika, jonka tuvan emännäksi hän pääsisi. Tai kauppias, jonka puotia Anna pitäisi yhdessä miehensä kanssa, heidän lastensa juostessa jalkojen ympärillä. Tai kenties se olisi mies ulkomailta, joka valloittaisi hänen sydämensä ja veisi Annan mukanaan kaukomaille, jonnekin kauas ja tuntemattomaan. Ihan sama kuka hän on, kunhan vain tapaisin hänet jo pian!

Photobucket

Kartano oli jo hiljennyt yön viettoon, kun Helena vielä istui kylvyssä, nauttien lämpimän veden raukeasta vaikutuksesta. Hän sulki silmänsä ja laski kätensä kasvaneen vatsansa päälle, silitellen sitä hiljakseen. Helena muisti kuinka peloissaan oli ollut huomatessaan odottavansa taas lasta. Vaikka kolmas lapsi oli ollut heidän toiveissaan, oli edellinen vaikea raskaus silti tuoreena hänen mielessään. Kaikeksi onneksi tämä raskaus oli helpompi, jopa helpompi kuin se, kun hän odotti Forbesia. 

Photobucket
 
 Helena hipsi hiljaa makuuhuoneeseen varoen herättämästä Marcusta. Marcus kuitenkin heräsi Helenan istuutuessa sängylle ja hän otti vaimonsa syliinsä nukkumaan. Pian koko herttuaperhe oli täydessä unessa.

***

Photobucket

Forbes heräsi jo aamuvarhain ehtiäkseen laittautua uutta koulupäivää varten.

Photobucket

Vaikka poikakoulun kuri oli ankaraa ja päivät pitkiä, Forbes piti silti koulussa käymisestä. Hän oli kerännyt ympärilleen paljon ystäviä, joiden kanssa oli hauska tehdä kepposia koulun ikävämmille opettajille.

Photobucket

-Kuningas olisi voinut valita oikeaksi kädekseen kenet tahansa mutta hän otti sen nyhverön Newingtonin! Ja nyt, kun kuningas on poissa, se nyhverö hoitaa valtakunnan asioita hänen sijastaan! Se nyhverö! Kuningas olisi voinut aikoinaan valita kenet vain, mutta hän otti sen typeryksen.
Marcus oli edelleen katkera Charlesille, että tämä oli ottanut markiisin oikeaksi kädekseen, eikä häntä. Marcuksen mielestä hänen herttuana ja kuninkaan kaukaisena sukulaisena olisi pitänyt olla kuninkaan oikeana kätenä, ei kenenkään muun. 

Photobucket

-Se typerys voi olla vallankahvassa nyt, mutta meidän tyttärestämme tulee seuraava kuningatar, olen varma siitä. Kunhan pääsisin puheisiin Mirabellan kanssa, voisin muistuttaa häntä siitä mitä puhuimme Forbesin syntymäpäiväjuhlissa.

Photobucket

-Sinulla on ovela äiti, pikkuinen, tiesitkös sitä?

Photobucket

-Ja siksi minä rakastankin sinua niin paljon, Helenani.
-Ja minä sinua, höpsö.

Photobucket

Pieni Rebecca leikki omassa huoneessa leluillaan eikä tiennyt vielä mitään suunnitelmista, joita hänen tulevaisuutensa varalle oli jo punottu.

Photobucket

Helena yritti tavoitella kuningatarta mutta kuninkaanlinnan palvelijatar sanoi kuningattaren olevan vuodelevossa lapsen syntymään asti eikä tätä saanut rasittaa millään ylimääräisellä. Helena huokaisi, hänen olisi odotettava myöhempään voidakseen ottaa Rebeccan taas puheeksi Mirabellan kanssa.

Photobucket

Helena oli menossa lepäämään, kun sattui ohimennen huomaamaan tohtori MacDermottin kävelevän heidän kartanonsa ohitse. Helena kiiruhti miehen perään ja oli  varma, että tämä huokaisi raskaasti ennen kuin kääntyi tervehtimään arvon herttuatarta. 

Photobucket

He olivat tuskin ehtineet tervehtiä, kun Helena alkoi tekemään tohtorille listaa kaikista maailman vaivoista, jotka häneen olivat iskeneet raskauden myötä. Helena ei ollut päässyt edes vauhtiin, kun tohtori keskeytti hänet tylysti.
-Arvon herttuatar, teitä ei vaivaa mikään muu kuin luulosairaus. Kutsukaa minut silloin, kun synnytätte tai olette oikeasti sairas. Anteeksi, minun on nyt mentävä, oikeat potilaat odottavat.
Tohtori kumarsi hänelle ja poistui nopeasti jättäen Helenan järkyttyneenä seisomaan keskelle pihaa.

Photobucket

Helena kuitenkin kokosi itsensä nopeasti, kun yllättäen näki paronittaren lähestyvän iloisesti vilkuttaen.
-Paronitar Selfrich! Mikä yllätys, oletteko pienellä aamukävelyllä?
-Aah, hyvää huomenta herttuatar! Kyllä, päätin lähteä pienelle kävelylle, halusin tutustua rauhassa uuteen kotikaupunkiini. Vaunuissa istuessa kaikki menee niin nopeasti ohitse, näin kävellen tulee tutustuttua kaikkiin paljon helpommin.
-Oi, miten ihastuttavaa!
 

Photobucket

Helena kuunteli vain puolella korvalla paronittaren jaarittelua. Häntä ei olisi voinut vähempääkään kiinnostaa mitä naisella oli sanottavanaan, mutta hän varoi kuitenkin olemasta näyttämättä sitä.

Photobucket

Helena tutki arvioivasti paronitarta päästä varpaisiin. Tuossa naisessa ei ole tippaakaan aatelisverta, se on varma. Paroni on varmaan päästään vialla, kun on mennyt naimisiin tuollaisen naikkosen kanssa.

Photobucket
 
 Mutta paronia ei parane suututtaa, Selfrichien kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä. Siitä voi olla joskus hyötyä. Helenan huulilla välähti pieni ovela hymy ja hän päätti siitä hetkestä asti olla paronittaren hyvä ystävätär.

***

Photobucket

Marcus ja Forbes odottivat jo alakerrassa, kun Helena meni hakemaan syntymäpäiväsankaria päiväuniltaan.

Photobucket

-Sinusta tulee tänään iso tyttö,
Helena sanoi ja suukotti tyttärensä otsaa.

PhotobucketPhotobucket

Marcus ja Forbes odottelivat jo Annan leipoman syntymäpäiväkakun äärellä, kun syntymäpäiväsankari viimein saapui juhliinsa.

Photobucket

Rebecca kurkotteli innoissaan kakkua kohti. Tyttö odotteli jo innolla lapsuuden leikkejä.

Photobucket
 
 Herttuatar Rebecca Von Strauss.

***

Photobucket

Seuraavana aamuna Rebecca heräsi jo aikaisin aloittamaan ensimmäisen koulupäivänsä.

Photobucket

Vaikka Forbes ja Rebecca kävivät eri kouluja, saivat he onneksi kulkea kouluihinsa samalla kyydillä joka ikinen aamu.

Photobucket

Marcus oli ollut juuri lähdössä, kun Anna ilmoitti jaarli Wimingtonin saapuneen tapaamaan herttuaa.
-En kai vain häirinnyt? Pahoittelen, kun tulin näin aamutuimaan mutta minulla olisi sinulle pieni ehdotus.
-Et suinkaan, istu vain siihen. Minkäslainen ehdotus sinulla oikein on mielessäsi?
Marcus tiedusteli ja tunsi pienen uteliaisuuden herättävän päätään.

Photobucket Photobucket

-Joko olette miettineet, kuka olisi sovelias morsian pojallenne? Haluaisin nimittäin ehdottaa tytärtäni Whitneyta poikanne morsiameksi. 
Marcus oli hetken hiljaa Philipin ehdotuksen kuultuaan. Hän ei olisi mitenkään voinut arvata, että jaarli oli ollut kiinnostunut saamaan tyttärensä Forbesin morsiameksi.

Photobucket

-Jos pelkäätte myötäjäisten vähyyttä, voin taata tyttäremme myötäjäisten olevan runsaat. En ole mikään kitsas mies ja ainoan tyttäreni myötäjäiset tulevat olemaan ruhtinaalliset.
Philip pelkäsi kovin, että herttua kieltäytyisi suostumasta lasten liittoon. Tyttären saaminen herttuattareksi nostaisi Wimingtonien arvoa aatelisten joukossa merkittävästi.

Photobucket

Marcus pohdiskeli asiaa hiljaa mielessään. Wimingtonin maine on mikä on... Mutta tätä sukua ei pidä väheksyä, voimme joskus kilpailla tärkeimmän aatelissuvun arvosta... silloin sukulaisuussuhteet ovat kultaakin kalliimpia...
Pohdittuaan asiaa hetken, Marcus oli tehnyt päätöksensä.

Photobucket

-Minulle olisi suuri kunnia saada liittää sukumme yhteen. Suostun ehdotukseesi mielelläni.
-Loistavaa!
Philip huudahti ja tulevat appivanhemmat kättelivät toisiaan.

PhotobucketPhotobucket

-Nostakaamme malja sukujemme liitolle, Forbesille ja Whitneylle.

Photobucket

-Mitäs Philipilla oli asiaa?
Helena oli haljeta uteliaisuudesta. Hän oli odottanut salongin puolella jaarlin poistumista koko sen ajan, kun miehet olivat keskustelleet Marcusin työhuoneessa ja nähtyään jaarlin lähteneen, hän oli kiiruhtanut saman tien miehensä luokse kuulemaan uutiset.
 

Photobucket

Marcus rykäisi kerran ja kertoi miesten välillä tehdystä sopimuksesta. 

Photobucket

Helena oli aluksi uutisesta varsin järkyttynyt, olivathan jaarlin seikkailut hameväen keskuudessa yleinen juorunaihe muun aateliston keskuudessa.
-Miten sellaisen miehen tytär voi olla sovelias vaimo meidän pojallemme!?

Photobucket

 
 Marcus rauhoitteli vaimoaan ja kertoi tälle pohtineensa asiaa harkiten.
-Liitosta Wimingtonien kanssa on meille pidemmän päälle hyötyä, kultaseni. Oli jaarlin naisasioista mitä mieltä tahansa, tämä on kasvattanut hyvin sukunsa valtaa Greengrassissa. Jonain päivänä he voivat uhata meidän paikkaamme vaikutusvaltaisimman aatelissuvun tittelistä. Ja silloin sukulaisuussuhteista on paljonkin apua. 

Photobucket

Helena mietti hetken miehensä suunnitelmaa. Mitä enemmän hän sitä mietti, sitä enemmän järkeä siinä tuntui olevan. Lopulta Helenan huulilla välähti hymy ja hän tarttui miestään lempeästi kädestä kiinni.
-Sinä olet oikeassa, rakkaani. Wimingtoneja ei kannata väheksyä. Ja ehkä Forbes saa kreivittärestä itselleen hyvänkin vaimon.

Photobucket
 
 -Olen varma siitä, rakkaani. Tekihän minunkin isäni oikean valinnan löytäessään sinut minulle morsiameksi.

***

Photobucket

-Kiitos taas avustasi, Benjamin. En olisi saanut millään kannettua kaikkia tavaroita.
-Aina palveluksessanne, arvon neiti.
Anna oli viikottaisilla torikäynneillään tutustunut kalakauppias-Benjaminiin, joka oli ihan vastikään muuttanut Greengrassin pääkaupunkiin. Benjaminin tavattuaan Anna oli alkanut aina odottaa seuraavaa torikäyntiä ja aina nähdessään Benjaminin seisovan torin nurkalla, hänen sydämensä tuntui heittävän voltteja. Anna ei olisi voinut ikinä kuvitella, että mies voisi tuntea samoin häntäkin kohtaan, Benjaminia ennen ei kukaan mies ollut katsonut häntä yhtä kertaa pidempään.

Photobucket

-Mitäs se kaunotar miettii? Penni ajatuksistasi,
Benjaminin suloinen hymy sai Annan sydämen laukkaamaan villisti ja hänen vatsassaan tuntui lentävän miljoonittain perhosia. Tällaistako on olla korviaan myöten rakastunut?

Photobucket

Anna punastui punastumistaan, kun mies otti hellästi hänen kädestään kiinni.
-Anna, minä pidän sinusta. Kukaan nainen ei ole ikinä saanut minua tuntemaan näin niin kuin sinä.

Photobucket

-Minäkö? Kukaan...kukaan mies ei ole ikinä sanonut minulle noin...
Anna painoi päänsä maahan.

Photobucket

Benjamin otti kiinni tytön leuasta ja nosti hellästi tämän päätä.
-Sitten he ovat olleet hölmöjä, kun eivät ole huomanneet kauneuttasi. Minä en kuitenkaan ole sellainen hölmö.
Mies painoi huulensa Annan huulille. Anna tunsi olonsa huumaantuneeksi. Suudelma oli hänen ensimmäisensä, eikä hän halunnut sen päättyvän ikinä.

Photobucket
 
 Benjaminin oli lähdettävä takaisin mutta tämä lupasi tavata Annan taas pian.
Tällaista on olla korviaan myöten rakastunut!

***

Photobucket

Helena neuvoi parhaan kykynsä mukaan tytärtään tämän äidinkielen opinnoissa. Hänen omista kouluvuosistaan tuntui olevan jo pieni ikuisuus, eikä hän ollut koskaan ollut mikään luokkansa paras oppilas. Onneksi millään sellaisella ei ole mitään väliä, Helena puuskahti mielessään ja jatkoi Rebeccan opettamista.

Photobucket

-Kiitos avustasi, äiti. Nyt osaan varmasti tehdä tehtävät ensi kerralla jo ihan itse.

Photobucket

Kello oli jo sivu puolenyön, kun Helena oli vihdoin pääsemässä yöpuulle. Hän sai hädintuskin riisuttua vaattensa, kun synnytys käynnistyi.

Photobucket
 
 Marcus heräsi vaimonsa tuskanhuutoihin ja Helena sai vain vaivoin komennettua miestään herättämään Annan, että tämä kävisi nopeasti hakemassa lääkärin paikalle. Lapsella oli kiire päästä tähän maailmaan.

***

Photobucket

-Sinullapa oli kiire. Lääkärikin joutui kiiruhtamaan juoksujalkaa ehtiäkseen äitisi avuksi.
Marcus heijasi hiljaa pientä poikaansa. Hän oli vaatinut saada ehdottomasti itse laittaa vauvan nukkumaan.

Photobucket

Herttua Robert Von Strauss.

Photobucket
 
 -No niin, kauniita unia, rakas poikani.
Marcus laski Robertin varovasti kehtoon ja valvoi kehdon vierellä niin kauan, että vauva lopulta nukahti.

***

Photobucket

Annasta oli mukavaa päästä hoitamaan taas pientä lasta. Herttuaparin muiden lasten ollessa jo niin isoja, Anna saattoi keskittyä pienen Robertin hoivaamiseen, muiden palvelijattaren töidensä ohessa.

Photobucket

-Noin! Nyt on pikkuherralla taas puhtaat vaipat.
Aivan kuin kiitokseksi, pieni vauva soi hoitajalleen suloisen, veitikkamaisen hymyn.
-Olet sinä kyllä melkoinen söpöliini. Toivottavasti Luoja suo minullekin joskus oman pienokaisen. Ehkä Benjaminin kanssa...

Photobucket

Illalla, aivan kuten monena iltana ennen sitä, Benjamin puikahti salaa katsomaan Annaa. Anna inhosi salaisia tapaamisia mutta Benjaminin mielestä heidän oli paras pitää asia toistaiseksi salassa. Enhän minä halua sinun pilaavan mainettasi minun takiani, mies oli monesti sanonut.

Photobucket

Sinä iltana Anna oli viimein kerännyt kaiken rohkeutensa ja tunnustanut Benjaminille rakastavansa miestä suunnattomasti. Benjamin ei vastannut mitään, hymyili vain ja veti Annan syliinsä.

Photobucket 
Sen jälkeen Anna ei pystynyt enää vastustelemaan. Hän halusi olla Benjaminin kokonaan. Mies oli saanut jo hänen sydämensä, nyt tämä saisi hänen kehonsa. Anna tiesi tekevänsä väärin, tämä oli syntiä. Mutta miten mikään näin ihana, voi olla syntiä?

***


PhotobucketPhotobucket

-Jännittääkö?
-Hmm, eipä oikeastaan,
Forbes vastasi ja jatkoi seuraavan siirtonsa pohtimista.

Photobucket

Pieni jännitys kuitenkin kutitti pojan vatsanpohjaa, kun hän näki muiden aatelisten ja kuningasperheen saapuvan.

Photobucket

He tulivat juhlistamaan Von Straussien tulevan perijän, nuoren herttua Forbesin, syntymäpäivää.

Photobucket

Kuningatar iloitsi villisti parhaan ystävättärensä pojan kasvusta.

Photobucket

Keksittyään mitä toivoi...

Photobucket<

...Forbes sai puhallettua kaikki kynttilät ja kasvoi teiniksi.

Photobucket

Herttua Forbes Von Strauss.

Photobucket

Aatelismiehet suuntasivat kahvittelun jälkeen ulos terassille koittamaan onneaan shakinpeluussa.

Photobucket

Helena taas kokosi aatelisnaiset salongin puolelle juomaan vähän teetä ja vaihtamaan uusimpia juoruja.

PhotobucketPhotobucket
 
Rebecca ja Forbes passitettiin molemmat läksyvihkojen kimppuun pois aikuisten tieltä.

***

Photobucket

Anna oli siivoamassa juhlien jälkiä, kun hänelle iski voimakas pahoinvoinnin tunne. Pahoinvointia oli jatkunut jo pidempään ja naisella oli vahva aavistus siitä, mikä häntä oikein vaivasi...

Photobucket

Benjamin oli ottanut Annaan etäisyyttä ja kun Anna oli pyytänyt miestä tulemaan luokseen, tämä oli suostunut selvästi ärtyneenä. Benjaminin saavuttua, Anna kertoi tälle suuren uutisen, odottaen miehen sulavan suureen hymyyn, vannovan ikuista rakkautta ja kosivan häntä. Sen sijaan:
-Tuon takiako sinä pakotit minut tulemaan tänne! Miksi minua kiinnostaisi jonkun pahaisen piian äpärä!?

Photobucket

-Mutta... mutta... lapsihan on sinun.
Benjamin naurahti pilkallisesti vastaukseksi.
-Mitä sinä oikein kuvittelet? Mehän vain pidettiin hiukan hauskaa, olisit pitänyt parempaa huolta niin tuota ongelmaa ei olisi olemassakaan. Luuletko sinä, että minä otan äpäräsi kontolleni, kun minulla odottaa kotona vaimo ja viisi nälkäistä lasta ruokittavana.

Photobucket

-Ja sitä paitsi, niin auliistihan sinä minulle jalkasi levitit, niin mistä minä tiedän edes onko kakara minun. Sehän voi olla kenen tahansa. Älä enää ota yhteyttä minuun, omapa on ongelmasi.

Photobucket

Anna ei pystynyt sanomaan enää mitään. Mies, jota hän oli rakastanut, mies, jolle hän oli antanut itsensä, sielunsa ja ruumiinsa, olikin vain pelkkä petturi ja huijari. Hän oli ollut vain leikkikalu, jonka mies oli heittänyt nurkkaan kyllästyttyään.

Photobucket
 
 Niine hyvineen Benjamin lähti takaisin kotiinsa, jättäen murtuneen Annan kuistille itkemään lohduttomasti. Voi, jos voisinkin perua kaiken! Tein syntiä ja tämä taakka on oleva palkkani. Voi Luoja, anna minulle anteeksi kaikki syntiset tekoni ja anna minulle voimaa kestää tuleva...

***

Photobucket

Anna oli yrittänyt peitellä kasvavaa vatsaansa ja yhä pahenevia pahoinvointikohtauksiaan parhaansa mukaan, mutta Helena oli vaistonnut jonkin olevan pielessä. Sinä kauniina iltapäivänä, Helena päätti viimein ottaa asian puheeksi. Toivottavasti epäilykseni osoittautuvat vääriksi, hän huokaisi mielessään.

Photobucket

Helena ei uskonut minkäänlaiseen kiertelyyn vaan kysyi palvelijattareltaan suoraan:
-Anna, odotatko sinä lasta?

Photobucket

Anna hätkähti herttuattaren suoraa kysymystä. Kyyneleet silmiinsä tulvahtaen hän vain nyökkäsi vastaukseksi.

Photobucket

Helena huokaisi, selvästi palvelijattareensa pettyneenä.
-Olen kovin pettynyt sinuun, Anna. Luulin sinun ymmärtäneen, että asemassasi herttuan palvelijattarena et voi joutua mihinkään kiusalliseen tilanteeseen. Olen pahoillani, mutta meidän on annettava sinun lähteä. Tilasi ei tuo häpeää vain sinulle mutta myös herttualle. On paras, että keräät tavarasi ja etsit itsellesi uuden paikan.

Photobucket

-Olkaa niin kiltti, rouva! Minulla ei ole mitään muuta paikkaa mihin mennä! Kukaan ei ota palvelukseensa minua, joudun kadulle! Olkaa niin kiltti! Lupaan, lupaan tehdä työni hyvin eikä lapsesta koidu teille mitään harmia! Olkaa niin ystävällinen, älkää pakottako minua lähtemään!

PhotobucketPhotobucket

Sillä samalla hetkellä Forbes ilmestyi huoneeseen. Poika oli sattumalta ollut viereisessä huoneessa ja hän oli kuunnellut koko keskustelun.
-Äiti, minä en voi antaa sinun tehdä tätä.

Photobucket

-Poikakulta, tämä on aikuisten välinen asia. Anna ei voi mitenkään jatkaa perheemme palveluksessa, varsinkaan tuossa tilassa.

Photobucket

-Minä en voi sallia tätä. Anna on hoitanut meitä kaikkia ja hän on ollut mitä rakastavin hoitaja. Pienimmäiset murtuvat, varsinkin pikku Robert, jos Anna lähtee. Olen ehkä vielä nuori, mutta olen myös tuleva herttua ja isäni perijä ja sanallani on jo painoa. Annan pitää saada pitää työnsä.
Helena katsoi poikaansa, joka tuijotti uhmakkaasti äitiään silmiin. Helenan oli vaikea piilottaa pientä hymyä, joka meinasi karata hänen huuliltaan. Hän oli niin kovin ylpeä pojastaan, joka jo nyt osoitti niitä luonteenpiirteitä, joita tulevana sukunsa päänä tarvitsee.
-Hyvä on. Anna saa jäädä. Mutta odotan, että teet työsi samoin kuten ennenkin etkä laiskottele. Jos näen sinun laiskottelevan tai huomaan, että teet työsi huonosti, saat lähteä. Silloin ei edes poikani voi pyörtää päätöstäni.

Photobucket

-Kiitos, rouva, kiitos. Lupaan, että teen työni huolellisesti ja jopa paremmin kuin ennen. En tule tuottamaan teille tai herttualle enää tämän enempää häpeää.
Forbes hymyili äidilleen Annan takana, kiitollisena äitinsä päätöksestä.

Photobucket
 
 Helena vain nyökkäsi ja poistui.
-Kiitos, Forbes. En tiedä mitä olisin tehnyt ilman apuasi. Minä ja lapsi olisimme nyt ilman kattoa päämme päällä.
Anna halasi kiitollisena vanhaa hoidokkiaan.
-Sinä pidit minusta huolta, kun olin pieni. Tämä oli minun ja sisarusteni kiitollisuudenosoitus kaikesta siitä, mitä olet vuoksemme tehnyt.

***

PhotobucketPhotobucket

Aika kului kuin kiitämällä ja pian koko Von Straussien perhe kokoontui juhlistamaan lapsista nuorimman, Robertin, ensimmäistä syntymäpäivää.

Photobucket

Robert katsoi lumoutuneena kakun kynttilöitä, jotka lepattaen sammuivat isän niitä puhaltaessa.

Photobucket

Herttua Robert Von Strauss.

Photobucket

Anna oli pitänyt herttuattarelle antamansa lupauksen ja työskenteli ahkerana, antamatta yhä kasvavan vatsansa olla työn tekemisen tiellä.

Photobucket
 
 Annan tunteet sisällään kasvavaan lapseen olivat ristiriitaiset. Toisaalta hän jo odotti sitä, kun saisi pidellä omaa lastaan ensi kertaa sylissään. Toisaalta hän tunsi edelleen kovaa syyllisyyttä omasta heikkoudestaan ja hän piti lasta rangaistuksena pahoista teoistaan. Viikottaiset torikäynnit, joita Anna oli ennen aina odottanut, olivat muodostuneet hyvin kamaliksi ja tuskaisiksi hetkiksi. Vaikka nainen oli kuinka peitellyt kasvavaa vatsaansa, oli huhu herttuan palvelijattaren äpärälapsesta jo kiirinyt pitkin kyliä. Anna sai jokaisella torikäynnillä varautua pitkiin katseisiin, nuoremmat naiset liimautuivat kiinni puolisoihinsa, aivan kuin Anna voisi varastaa heidät, vanhemmat naiset sylkivät häntä kohti, kiroten huoraa, joka kantoi äpärää saastuneessa kohdussaan. Torikäynneistä oli tullut niin painajaismaisia, että päästyään takaisin kotiin, Anna lukittautui omaan pieneen asuntoonsa, itkemään kurjaa kohtaloaan ja toivomaan Luojalta armahdusta, itselleen ja pienokaiselleen.

***

Photobucket

Helenalla oli vierailultaan kuningattaren luona hyviä uutisia: kuningas oli suostunut kruununprinssin ja Rebeccan väliseen avioliittoon. Marcus ilahtui uutisen kuullessaan.
-Loistavaa! Minä tiesin, että saat ylipuhuttua kuningattaren. Kunhan Rebecca nai kruununprinssin, on sukumme valta täällä varmistettu taas vuosikausiksi eteenpäin.

Photobucket
 
 Rebecca ei tiennyt mitään vanhempiensa suunnitelmista, hän vain eli huoletonna lapsuuttaan. Mitenkään ei hän voinut aavistaa astuvansa joku päivä Greengrassin valtaistuimelle.

*****     *****     *****     *****     *****

Seuraavassa osassa:

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

 
 *****     *****     *****     *****     *****

Tähän jätämme herttuaperheen tällä kertaa. Seuraavassa osassa päästään seuraamaan markiisiperheen elämää.

Toivottavasti kukaan ei pahemmin järkyttynyt, kun päätin ottaa Benjaminin Annan lapsen isäksi ;) Annalle oli yllättävän vaikea löytää sopivaa kumppania ja lopulta otin sitten Benjaminin, jonka kanssa Annalla oli muistaakseni pari salamaa. Myös uudet perheet vilahtivat osassa, heistä tarkemmin sitten perheiden omissa osissa. Miltäs uudet hahmot näyttivät näin pikavilaukselta?

Muistattehan kommentoida, olen aika huono kommentteihin vastaaja mutta jokainen kommentti ilahduttaa suuresti ja motivoi minua jatkamaan tarinan kirjoittamista. Aina on mukava tietää, että kirjoituksilleni löytyy lukijoita :)

heart:lla Amber